Leksaker, leksaker, leksaker!

Det är idag vanligt att man lever för sina barn. Det ekonomiska läget är inte lika ansträngt som det var under dina förfäders tid och därmed kan du lägga mer pengar på det käraste du har – barnen.

Det kan vara bra att ha ett könsneutralt tänk när du väljer leksaker till ditt barn – det behöver inte alls vara en blå bil om du har en pojke, eller en rosa tvättmaskin av plast om du har en flicka. Sådana förutfattade meningar om online-toys6barnen hindrar dem från att växa upp till självständiga individer, som trots allt borde vara målet.

Det finns många olika typer av leksaker som främjar barns utveckling. Små barn behöver färgglada, stora och greppbara leksaker för att stimuleras medan äldre barn behöver mindre och mer avancerade saker med många tillbehör för att främja det sociala samspelet och lära sig vad man får göra och vad man inte får göra mot andra.

BR:s leksaker är en butik och nätbutik som funnits i Sverige i många år och skänkt barn glädje i olika åldrar. Priserna har hållits på en jämn, låg nivå samtidigt som kvalitén ökat och framför allt är alla leksaker säkra och trygga. Det kan kännas skönt att handla hos en trygg och välkänd återförsäljare av leksaker när man idag hör så många skräckexempel på hur barn lyckas tugga sönder och välja delar av en leksak.

En annan nätbutik som växt på senare år och vars leksaker håller hög standard är Lekmer. Lekmer sätter barnen i främsta rummet och bryr sig om var leksakerna kommer, så kallad fair trade. Man kanske kan låta sina barn leka med ett gott samvete när man vet att sakerna har tillverkats med mer rättvisa arbetsvillkor.

Man får dock inte heller glömma bort att barn behöver mer än leksaker – lek med ditt barn och var en del av ditt barns liv. Om du vill ha råd i hur du blir en del av ditt barns lek, gå in på en leksaksaffär och fråga om hjälp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *