Om nätbutiker som säljer smink

Kostmetika (smink i vardagligt tal) är en hel vetenskap för många. Nyanser, märken, produkter. Det finns många saker att ta hänsyn till som kan gå fel. Dessutom kan det vara svårt att veta om sminket är djurtestat eller inte, om det är giftfritt och allergitestat. Många giganter inom kosmetikavärlden säljer idag djurtestat smink. Du som konsument kan alltid ställa företaget till svars och det finns idag många regler som företagen måste följa. Nedan listas några företag som säljer bra produkter som inte är testade på djur:

The body shopbrush-791305_1280

Företaget The Body shop har en bra nätbutik som är lättmanövrerad och tydlig. Varumärket är inte bara specialiserade på kosmetika utan säljer även en hel del kroppsprodukter som body butter och body mist. Ingen av deras produkter är djurtestade. Prismässigt ligger de kanske några kronor högre än tex. Åhléns – som är en av de vanligaste återförsäljarna – men om du tänker på vad de kronorna innebär kan det väl vara värt det, eller hur?

Rosenserien

Rosenserien är en webbutik som inte bara har produkter som inte är djurtestade, de är även ekologiska, rättvisemärkta och gjorda på svenska råvaror. Dessutom är produkterna milda och därmed anpassade för allergiker. Rosenserien har funnits sedan 80-talet och har en bred kunskap om huden och dess behov. Det här är märket för dig som vill att produkterna är välgjorda och gjorda med kunskap.

Färg och förändring

Ett av få svenska företag som kan stoltsera med ett sortiment helt utan animaliska produkter. Inget bivax, inga mejeriprodukter eller gelatin. För även det är något att ta ställning till, är det OK att dina produkter innehåller djur även om du är emot djurtestade produkter? Du kan även kontakta färg och förändring om du inte skulle vara nöjd med din produkt, så skickar de en ny produkt till dig utan extra kostnad. De ger även personliga råd inför ditt köp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *